1 NLOO (Netwerk Landelijke Ouder Organisaties)


Home

Organisaties

Activiteiten

Actualiteiten

Links

Algemene Ouder Organisatie (AOO)

Reacties

       

Links

Overzicht:
 1 Slim.nl
 2 Weblog over Kinderen
 3 hechting.uwpagina.nl
 4 Hulp voor achterblijvers van gedetineerden
 5 Kleurrijke Scholen
 6 Onderwijs Consumenten Organisatie Amsterdam
 7 Hoogwaardige en educatieve denkspellen
 8 Samenwerkingsrelatie ouders en school
 9 Passend onderwijs voor iedere leerling
 10 Beter Onderwijs Nederland
 11 Het meer bagage traject
 12 Hoe kunnen we minder talent onbenut laten?
 13 Boek: Kinderen opvoeden en vrede in het huis houden, Th. Schoenaker, J. Schoenaker, John M. Platt
 14 Boeken van Alice van der Pas

Voor samenwerkingsverbanden van ouders die zich willen aansluiten bij NLOO: neem contact op met info@nloo.nl. http://www.kleurrijkescholen.nl/

1. Slim.nl

is dé ICT-webwinkel voor het onderwijs en richt zich uitsluitend op leerlingen, hun ouders en medewerkers in het VO en MBO. Bij Slim.nl kunnen zij software, hardware, mobiele telefonieabonnementen en accessoires kopen tegen enorme kortingen. Hierbij moet u denken aan kortingen tot 90% op software van leveranciers als Microsoft, Adobe, Corel, Magix McAfee etc. Ook bieden wij via onze partnershops studentenkorting aan op laptops van o.a. Asus (via CampusShop) en Apple (8-10% korting) en 50% korting op mobiele telefonieabonnementen (i.c.m. diverse smartphones) van Vodafone.

De reden dat wij deze producten zo goedkoop aan kunnen bieden, ligt in het feit dat wij met bovenstaande softwareleveranciers licentiecontracten afsluiten voor 99% van alle onderwijsinstellingen op VO en MBO-niveau in Nederland. In deze contracten is het gebruik van de producten op de computer of laptop thuis ook meegenomen en zelfs al gedeeltelijk betaald door de scholen waarmee wij samenwerken.

Nancy Schneider Communicatieadviseur Onderwijs,

2. Weblog over Kinderen

Onze website Shoebana.nl heeft een actuele nieuwsblog met interessante artikelen voor ouders over opvoeding, kinderen en kindermode.

3. hechting.uwpagina.nl

Op de website hechting.uwpagina.nl vind je een uitgebreid overzicht van belangrijke contacten bij hechtingsproblemen.

4. Hulp voor achterblijvers van gedetineerden

Hallo-hallo,

Ik ben de moderator/ eigenaar van \"In detentie\", een forum/zelfhulpgroep voor achterblijvers van gedetineerden. \"In detentie\" is in augustus 2006 opgericht door een ervaringsdeskundige en professioneel hulpverleenster en wij hebben reeds enige bekendheid gekregen bij verschillende instanties. Ook organiseren wij regelmatig workshops, lezingen en creatieve bijeenkomsten. Wil je zelf een bijeenkomst organiseren met het thema "achterblijvers van gedetineerden" of iets rondom detentie dan kun je eveneens een beroep op ons doen. Een specialiteit zijn de zgn. "houseparty´s" die opgebouwd zijn vanuit het tupperware concept. Met behulp van folders en flyers zijn we altijd in de weer om nieuwe lotgenoten de weg naar ons forum/zelfhulpgroep te wijzen. Verder hebben we ook ondersteunende materialen die tegen een democratische prijs te verkrijgen zijn en te gebruiken voor het gehele gezin.

De nieuwe leden kunnen ook een informatieboekje bij ons kopen waarin ervaringsdeskundigen hun tips en tricks geplaatst hebben. Het boekje is afgedrukt in kleur en bevat naast informatieve teksten ook leuke gedichten die geschreven zijn door kinderen tijdens creatieve workshops.

Indien leden kinderen hebben die ook al mogen forummen dan kunnen deze terecht op hun eigen forum "kids en detentie" welke je kunt vinden op de link: kidsendetentie.messageboard.nl. Het forum is opgericht in januari 2009 en hier kunnen kinderen van gedetineerde ouders, grootouders, broers, zussen etc. hun ervaringen delen met andere kinderen.

Lieve groetjes,

5. Kleurrijke Scholen

Stichting Kleurrijke Scholen is in september 2006 opgericht door ouders uit heel Nederland. Allemaal zijn we ouders die bewust onze kinderen op een buurtschool hebben aangemeld. Als je in een gemengde wijk woont is het waardevol als je kind ook in die wijk naar school gaat. Hierdoor krijgen zij vriendjes in de buurt en krijgen wij als ouders door de school meer binding met onze leefomgeving.

6. Onderwijs Consumenten Organisatie Amsterdam

Onderwijs Consumenten Organisatie Amsterdam (OCO) zorgt voor informatie voor ouders en leerlingen. Daarmee kunnen zij hun rechten in het onderwijs krijgen. Of zij kunnen een goede keuze voor een school maken. OCO ondersteunt ouders en leerlingen bij alles wat zij als consument kunnen en willen ondernemen.

7. Hoogwaardige en educatieve denkspellen

Wij leveren voornamelijk aan scholen met zg. 'plusklassen' en hebben inmiddels ons assortiment, kwalitatief hoogwaardige en educatieve denkspellen, mede hierop afgestemd. Kik voor mee informatie op onze denkspellenwebsite.

Met vriendelijke groet, , Giant Graphics

8. Samenwerkingsrelatie ouders en school

De KPC groep is een beleidsgroep die zich bezig houdt met een goede samenwerkingsrelatie tussen ouders en school.

9. Passend onderwijs voor iedere leerling

Met alle voorzieningen en goede bedoelingen van onze bestuurders zou je toch op zijn allerminst verwachten dat er passend onderwijs is voor elk kind in Nederland. Op de website Passend onderwijs voor iedere leerling staat dit thema centraal.

10. Beter Onderwijs Nederland

De Vereniging Beter Onderwijs Nederland informeert u nader over onderwijsvernieuwingen vanuit het belang van beter onderwijs in Nederland.

11. Het meer bagage traject

Een Soepele overgang van PO naar VO.

12. Hoe kunnen we minder talent onbenut laten?

In de Volkskrant blog in de Sociale Agenda aandacht voor sociale vraagstukken. De bijdrage van Jaap Dronkers gaat in op Hoe kunnen we minder talent onbenut laten?

13. Boek: Kinderen opvoeden en vrede in het huis houden, Th. Schoenaker, J. Schoenaker, John M. Platt

Dit boek is een praktische en bemoedigende handleiding voor ouders/ opvoeders. De auteurs gaan er vanuit dat u een goede opvoedster/opvoeder wilt zijn (anders zou u deze tekst ook waarschijnlijk niet eens lezen!). En u heeft ervaren dat opvoeden heel vaak goed gaat. En soms ook: niet zoals u het had bedoeld. Kinderen opvoeden en vrede in het huis houden, Th. Schoenaker, J. Schoenaker, John M. Platt.

14. Boeken van Alice van der Pas

Door Alice van der Pas o.a geschreven:
  1. Handboek Methodische Ouderbegeleiding. (tiendelig).
  2. Ouderbegeleiding, tussen ergernis en bekommernis.
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met